Hus och hem

Hus och hem är en stor trend just nu som jag bevakat sen ett tag tillbaka.  Trenden med nya kök, moderna badrum och fina tavlor är starkt genomgående i de Svenska hemmen. Problemet de flesta har är att de inte har tid att leta fram just de rätta inspirationskällorna. Det är också därför det inte blir så mycket gjort i hemmen. Där har guider varit en stor del i att transformera gamla hus från 70-talet. Till moderna hus med anor från 20 och 30 talet, det är är egentligen dessa hus de flesta svenskar vill åt.

Fler av läsarna har undrat var jag får min inspiration ifrån och det är mestadels dagstidningar och lite okonventionella kanaler. Den enda sidan jag använder för att leta och få inspiration är mestadels https://mynewart.se. Där finns de senaste inom väggbonader och tavlor. Annars är ofta tv-programmen en mycket bra källa om du sitter snällt ner och tittar på hela oavsett om du tycker om deras inredningsstil eller inte.  Det du gör är att när de närmar sig slutet så tar du och letar fram en penna och ett block för att kunna anteckna de butiker som står i eftertexterna. Inte sällan står det också vilka produkter som har använts i programmet.

 

Vad gör ett hem till ett hem?

Det vanligaste svaret på en sån fråga brukar vara att det är flera faktorer som ligger bakom det faktum att ett hem blir ett hem. Framförallt är det materialet och den stil av inrednings som väljs. Den ska flyta ihop det går inte bra att ha funkis tillsammans med exempelvis 20-tals vitlackerat och stiligt. Det som inte får glömmas bort är att i ett hem så fyller möblerna rummet men du knyter ihop det genom att ha något fint på väggarna. Såsom inredningen går framåt så är tavlor den kanske mest underskattade detaljen när det kommer till att inreda. Det viktigaste är att det blir flera stycken delar när du sätter upp tavlorna. Alla dessa delar ska passa samman, men får du till det så är det inte omöjligt att köra.

 

När tavlor används för att knyta samma möbler arrangemang(blommor, ljusstakar) och de färger som finns målade så kan det bli riktigt fint. Skärgårdstemat i vitt och marint är det som många vill få till samtidigt som att det är det kanske dyraste och mest svåråtkomliga. Det finns flera delar som gör ett hus men för att det ska bli ett hus krävs ganska mycket mer.